info
o
@
o
zetterbergs.se
 
0292-705 00
ZETTERBERGS - DET LÖNAR SIG I LÄNGDEN

AKTUELLT

2022-05-18

Roberth Löfstedt utsedd till vice VD

Zetterbergs Industri AB har fr.o.m. den 1 april 2022 utsett Roberth Löfstedt till vice VD i bolaget. Roberth har arbetat på Zetterbergs sedan 2001, och är sedan 2016 även delägare.

Roberth behåller rollen som marknads- och försäljningschef, och får genom sin nya roll som vice VD även ansvar för att driva företagets affärsutveckling.

Att ständigt utveckla och stärka våra kundrelationer blir viktiga delar i vårt långsiktiga arbete mot fler marknadsandelar och ett framgångsrikt företag. Där kan Roberth bidra mycket med sin erfarenhet och kompetens. Han har varit med länge i branschen, har ett brett kontaktnät och kan vår verksamhet.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?

- Att bredda våra marknadskanaler och stärka oss som en trygg partner. Vårt varumärke och ”Made in Sweden” är starkt, men vi har stor potential att lyfta oss ytterligare. Med nuvarande och framtida samarbeten, investeringar och automatisering här i Östervåla, kan vi tillsammans med den enorma kompetens som finns hos vår personal fortsätta att utveckla Zetterbergs. Det ska bli oerhört spännande att vara med på denna resa!

2022-04-28

Kranbil med fastflak för omgående leverans

Just nu finns möjligheten att köpa en nytillverkad Scania G 410 kranbil med Zetterbergs fastflak ZFF. Mer info hittar du på:
Du är också välkommen att kontakta oss för frågor eller mer bilder. 2022-04-20

Mattias Sundgren ny reservdelssäljare

I och med företagets organisationsförändring har Mattias säljområde utökats till att inte bara infatta reparation och service utan nu också reservdelar. Vi tror att det kommer bli en bra lösning för våra kunder med en och samma kontaktperson. Mattias kommer hantera kundens ärende hela vägen, oavsett om det gäller beställning av en reservdelsartikel eller innefattar reparation/service av hel byggnation.

Hur känns det efter några veckor som reservdelssäljare?
- Det känns bra! Det är verkligen en utmanande arbetsuppgift att få god kännedom om våra reservdelsartiklar. Det är ett mycket spännande och utvecklande arbete.

Vad är roligast i din roll som säljare?
- God kundkontakt är viktigt och roligt för mig, samt att kunna bidra med god service. Det är motiverande att hjälpa till att lösa deras behov oavsett om det gäller delar, service eller reparation. Som vår kontakt på eftermarknad ser jag fram emot att lära känna både våra återkommande och nya kunder ännu bättre!

Offert och förfrågan på reservdel, reparation eller service
E-post: mattias.sundgren@zetterbergs.se
Telefon: +46 (0)292-705 74

2022-04-12

Ny roll för Gabriella Hellman

Gabriella har jobbat hos oss sedan 2017. Efter en organisationsförändring på företaget som trädde i kraft 1 april har HR lyfts upp som en stabfunktion och Gabriella blir nu HR-chef och kommer även ingå i ledningsgruppen. Där kommer hon med sin kompetens tillföra ett HR-perspektiv i syfte att göra oss till en ännu mer attraktiv arbetsgivare och därmed också snäppet vassare som leverantör och samarbetspartner till våra kunder.
 
Gabriella, hur känns det att bli en del av ledningsgruppen?
- Det känns spännande att få möjligheten att komma med nya ögon och perspektiv för att lyfta det område som jag brinner för. Jag ser också fram emot att få utvecklas på ett personligt plan och få växa in i min nya funktion.

Vad ser du som din viktigaste uppgift i nya rollen?
- Att vara med och stärka vårt varumärke som attraktiv arbetsgivare, för att skapa och ge de bästa förutsättningarna för både nya och befintliga medarbetare. Stötta både chefer och medarbetare i det dagliga och långsiktiga arbetet tillsammans mot gemensamma mål. Jag tror på en arbetsplats som präglas av tillit, utveckling och ett gemensamt ansvarstagande där ledarskapet är den enskilt viktigaste faktorn för att skapa det. Vi har en bra grund att stå på, jag tror starkt på att vi tillsammans kan skapa ett framgångsrikt företag där alla trivs.

2022-03-09

Ukraina behöver vår hjälp

Vi är nog många som funderar mycket och tycker att vardagen känns jobbig just nu. Även om arbetet rullar på här i fabriken går våra tankar till människorna som befinner sig i krig och flyr sina hem i Ukraina.

Zetterbergs vill värna om mänskliga rättigheter. Därför har vi valt att skänka ett större bidrag till FN:s flyktingorgan UNHCR som arbetar på plats i Ukraina för att hjälpa och skydda människor på flykt. Under mars månad dubblar också Akelius Foundation upp de gåvor som kommer in.
 
Vi hoppas att våra kunder, leverantörer och övriga samarbetspartners som har möjlighet vill göra detsamma. Alla gåvor räknas. Våra bidrag behövs.
Länk för att bidra:
https://www.unhcr.org/neu/se

Vill du som privatperson skänka en gåva till deras nödhjälp i Ukraina går det att göra på swishnummer: 123 129 50 21.

2022-01-14

Ännu ett tillskott på säljsidan


Nu vill vi presentera vår andra nya säljare på Zetterbergs. Här har vi Lars Johansson, som våra kunder i östra Sverige kommer ha kontakt med. Lars placeringsort blir Norrtälje, en region han är väl bekant med efter att ha jobbat som fordonssäljare på Volvo Truck Center i många år. Lars har också varit åkare under stor del av arbetslivet, så han har bred kunskap om branschen.

Vad är dina tankar kring Zetterbergs?
- Jag har själv haft Zetterbergs-byggnationer och även sålt många under min tid på Volvo, så jag vet att det är bra och pålitliga produkter. ”Made in Sweden” är ett starkt varumärke. Så nu ser jag fram emot att sitta på den här sidan, bidra med min erfarenhet och tillsammans med kunderna ta fram en produkt de blir riktigt nöjda med.

Du låter peppad på din nya roll hos oss!
- Ja, det ska bli roligt att skapa nya kontakter och jobba mer med marknaden i min region.

Livet består ju inte bara av jobb. Vem är personen Lars?
- Jag är ensamstående med två barn som flyttat hemifrån och är intresserad av det mesta kring motorer, båtar och fiske.
Lars eller Lasse?
- Båda funkar fint.

Vi hälsar vår nya kollega varmt välkommen till Zetterbergs!

Vill du komma i kontakt med Lars nås han på:
Tfn: 0292-705 05
E-post: lars.johansson@zetterbergs.se


2022-01-13

Vi inleder 2022 med gasen i botten

För att kunna möta våra kunders behov ännu bättre anställer vi två nya säljare och ökar på vår service av kontaktpersoner utspridda i Sverige.

Först ut att presenteras är Ulf Franz. Han kommer att utgå från Kristinehamn och ha mellersta Sverige som sitt kundområde. Ulf har en lång erfarenhet av branschen, dels som åkare, dels som verkstadschef och lastbilssäljare.
Så du har bra koll på Zetterbergs redan nu?
- Ja, jag har sålt Zetterbergs-produkter via mitt tidigare jobb på Scania och har alltid fått ett bra bemötande och vet att det är en mycket bra slutprodukt.

Vad ser du mest fram emot i din nya tjänst som säljare hos oss?
- Att jag med mina samlade erfarenheter tillsammans med kunden ska kunna ta fram riktigt bra produkter. Just nu är ju pandemin en utmaning, men jag ser verkligen fram emot att skapa nya kontakter och öka Zetterbergs marknadsandelar i Mellansverige.

Vem är du utanför jobbet?
- En fördetta enduroåkare som nu mest cyklar MTB. Gift med fyra utflugna barn och två barnbarn.

Vi hälsar Ulf varmt välkommen till Zetterbergs!

Vill du komma i kontakt med Ulf nås han på:
Tfn: 0292-705 09
E-post: ulf.franz@zetterbergs.se


2021-12-21

Lars Westerlund - en klippa på service

Det är med glädje vi välkomnat Lars Westerlund till rep- och serviceavdelningen som kundernas supportkontakt. 
Lasse är långt ifrån ett okänt namn på Zetterbergs. Han började här redan 1987 och har hunnit med olika roller på tillverkningen, varit arbetsledare på fler avdelningar, haft ansvar över vårt Lean-arbete och nu senast varit resursoperatör på monteringen.
Med Lars kompetens och kännedom om våra produkter och rutiner tror vi han blir klockren som kundernas kontakt i support- och reklamationsärenden.

Lasse, hur känns det att kliva över till serviceavdelningen?
- Den nya tjänsten känns som en rolig utmaning!

Lars Westerlund nås på:
Tfn: +46 (0)292-705 38


2021-12-15

Nu är vi trippelcertifierade

Zetterbergs är nu certifierade enligt både kvalitet (ISO9001), miljö (ISO14001) och arbetsmiljö (45001).

"Det är med glädje jag nu kan meddela att Zetterbergs även är certifierat enligt ISO45001 Arbetsmiljö. Genom certifieringen får vi ett tydligare och mer strukturerat arbete mot en ännu bättre arbetsmiljö på Zetterbergs. Min förhoppning är att det också gör oss till en ännu mer attraktiv arbetsplats för både nuvarande och framtida medarbetare.

Med fokus på både kvalitet, miljö och nu även arbetsmiljö visar vi våra både små och stora kunder att vi är en stabil och långsiktig leverantör att lita på för lång tid framöver."

/Lars Erfäldt, VD2021-11-19

Vi välkomnar Sophia till vårt team

Sophia Larsson är ny produktionsplanerare hos oss. Något vi är väldigt glada över.
Sophia har lång efterenhet av produktionsplanering, 24 år närmare bestämt, men jobbade med after sales innan hon började hos oss i oktober. Här planerar hon beläggningen i tillverkningen av våra påbyggnationer och ser till att vi får bra arbetsflöden.

Vad var din bild av Zetterbergs innan du började här?
- Lastbilsflak.
Då har den förmodligen förändrats en del sedan du kom hit?
- Ja, jag trodde inte att det var ett sånt hantverk som det är. Varje order är ju unik och jag hade ingen aning om att det fanns så många modeller och kombinationer av påbyggnationer.
Hur känns det nu efter en tid i din nya roll här?
- Det känns bra nu när man börjar få bättre produktkännedom. Det är en familjär stämning med trevliga kollegor. Den ena dan är aldrig den andra lik, men det gillar jag. Det är roligt att få vara involverad i olika delar och få samarbeta med olika medarbetare då många tjänster här spänner över fler områden.
När vi ändå är inne på det, vad är viktigast för dig för att du ska trivas på jobbet?
- God struktur och bra arbetsglädje. Och det upplever jag att det finns på Zetterbergs.
Vi avslutar med tre snabba…
1. Vad gör du när du inte arbetar?
- Håller på med heminredning
2. Vad ser du mest fram emot just nu?
- Att jag ska bli självgående på jobbet!
3. Vad är ett måste för dig på julen?
- Att pynta, dricka glögg och äta pepparkakor, baka, göra julgodis… och alla hundra andra saker som hör till.

Vi tackar för pratstunden och hälsar Sophia varmt välkommen till Zetterbergs. 

2020-04-20

Henrik Davidsson - ny säljare södra/västra Sverige

Vi välkomnar en ny säljare till företaget. Henrik har jobbat med försäljning inom olika branscher i nästan 10 år.

- Nu fokuserar jag på att sätta mig in produktutbudet ännu mer. Sedan ser jag fram emot att komma ut och träffa kunder!


Henrik kommer att utgå ifrån Ängelholm och kommer gärna och presenterar sig närmare på plats ute hos er.


Ni når honom på:

Telefon +46 (0)292-705 45

E-post henrik.davidsson@zetterbergs.se2020-03-16

Bengt Övergärde får nya försäljningsområden

Bengt är vår senaste teamkollega på sälj. Som Key account får han nu nya områden att ansvara för.

Bengt kommer samarbeta med våra kunder i Finland, statliga myndigheter och större centralkunder, samt kunder i norra Sverige.    

Lägg gärna ett mail till Bengt, bengt.overgardeo@ozetterbergs.se, så återkommer han med svar på de frågor ni kan ha.

Bengt nås också på telefon +46(0)2592-705 20.

2020-01-07

PRESSMEDDELANDE


Avtalet med Farid uppsagt

Zetterbergs har sedan 1994 varit exklusiv återförsäljare av sopbilar från Heil och senare Farid på den svenska marknaden. Sedan 2013 har Zetterbergs även representerat Heil Farid på den norska och den finska marknaden.

Zetterbergs har det senaste året satsat både på en utbyggd serviceverksamhet och på en förstärkt säljorganisation inom sopbilssegmentet.
Farid har dock den 19 december sagt upp avtalet som ger oss rätt att sälja deras produkter.
Vårt samarbetsavtal löper vidare oförändrat fram till den 25 april 2020.

Vi välkomnar därför våra trogna kunder att fram till dess utföra såväl service som reparationer hos oss på Zetterbergs. Vi kan också fortsätta att sälja och ta nya order på komplett byggnationer fram till den 25 april 2020, men med leverans även därefter.

Garantier från Farid gäller som tidigare.

Vi vill tacka våra trogna kunder inom sopbilssegmentet för gott samarbete under de 25 år vi sålt och representerat Heil och senare Farid!

För ytterligare information
Kontakta Lars Erfäldt, VD 0292-70506

2019-12-12

Vi har producerat vår 1000:e ZD4

2019-08-30

Vi lanserar ZD4-KA 

Vi har breddat vårt produktprogram ytterligare. Vår nya automatkassett ZD4-KA premiärvisas offentligt på mässan i Mantorp. Mer information om kassetten hittar du här.2019-07-01

Historisk utleverans

Idag har vårt första fastflak ZFF lämnat fabriken. Sedan förvärvet i april har vi jobbat intensivt med att integrera produkten i vår tillverkning och det känns riktigt kul att vi nu är igång på allvar, både med försäljning och produktion. 


2019-04-05

PRESSRELEASE


Zetterbergs tar över Fastflakskoncept från BHH


Zetterbergs Industri AB har förvärvat BHH-flaket ur konkursboet efter Borås Hydraulik o Handel AB. BHH-Flaket är ett fastflakskoncept för 2-, 3- och 4-axliga lastbilar.  Förvärvet omfattar hemsidekonfigurator, ritningar, lager och fixturer för tillverkning.

Avsikten är att förlägga tillverkningen i den egna fabriken i Östervåla, där omfattande resurser för både maskinbearbetning, svetsning, robotsvetsning och ytbehandling finns.

Försäljningskanaler och kunder är i många fall desamma som för Zetterbergs redan befintliga produkter, och planen är att i huvudsak sälja flaket som en sats till andra påbyggare i Sverige och Norge, som själva kan montera och kundanpassa flaket till sina kunder i respektive närområde.

Flaken kommer fortsättningsvis att heta ”ZFF” (Zetterbergs fasta flak).


Det här passar bra in i vår befintliga verksamhet, både vad gäller produktionsresurser och försäljningskanaler säger Lars Erfäldt, VD.

För ytterligare information kontakta Lars Erfäldt, VD mob 070-5435993
eller lars.erfaldto@ozetterbergs.se 

2019-02-22

Zetterbergs goes Hollywood

Den här veckan har vi haft ett filmteam och skådespelaren Ellen Bergström på plats för att medverka i ett utbildningsmaterial för Prevent som handlar om säkerheten som ny på jobbet inom industrin. Även vår personal har fått tillfälle att visa stjärnglans och vi väntar med spänning på att se resultatet.


2019-02-12

"Vi har kört med Farid frontlastare i 27 år."

Kundporträtt: Anders Nylander

Anders jobbar som renhållningsarbetare på HEM - Halmstad Energi och Miljö AB - och har kört frontlastare i 17 år. Han blev sugen på att köra lastbil och följde i sin pappas fotspår. Med en Farid EHP från 2010 tömmer han containrar och djupbehållare med bland annat hushållsavfall och wellpapp i kommunen. 

Är det den första frontlastaren från Zetterbergs som du kör?
- Nej, den andra. Företaget har kört på Farid (tidigare Heil) sedan 1992. Vi har en till från 2015 som rullar.

I 27 år alltså. Vad är det som gör att ni fortsätter att välja Farid från Zetterbergs?
- Frontlastaren är pålitlig, driftsäker och har hög kvalitet. Den är ju väldigt stor, men är trots det ändå så smidig och mjuk att arbeta och köra med.

Så den har motsvarat dina förväntningar?
- Att vi är kända för hög service och kvalitet, det säger ju allt. Jag är väldigt imponerad av driftsäkerheten, det är väldigt sällsynt att påbyggnaden går sönder.

Om det ändå är något som strular så vänder sig företaget gärna till Zetterbergs för reservdelar eller servicehjälp.
- Behöver man en reservdel så blir man imponerad av er. Ni verkar ha det mesta på hyllan! Supporten på telefon är kanon och leveransen snabb. Den man pratar med kan produkten till 100 %. Ni är seriösa och håller alltid bra kvalitet.

Kan du referera till vårt ” Zetterbergs – det lönar sig i längden”?
- Ja! Bilen jag kör är nu 8,5 år gammal och har varit och är fortfarande väldigt bra. Efter 17 år i en frontlastare tycker jag fortfarande att det är lika roligt att gå till jobbet.


2018-11-13

Lansering av vår Kalkylator

Att vår dumper ZD4 är lättare än sina föregångare hoppas vi att vi varit tydliga med. Men vad det innebär för kunden praktiskt och ekonomiskt kanske vi inte alltid lyckats nå ut med. Nu vill vi göra det enklare för alla som planerar och kalkylerar på en ny byggnation.

Genom att fylla i aktuell transportdata i vår räknesnurra kan du se hur mycket du kan spara genom att välja vårt lättare flak. Om det så är i ökad förtjänst per transport, färre körningar, fler lediga dagar eller minskade CO2-utsläpp blir det mer uppenbart än någonsin att våra produkter lönar sig i längden. Testa själv!2018-11-12

Utökade serviceprogram

Att Zetterbergs produkter ska bidra till ökad lönsamhet för kunden är vårt främsta mål. I och med vår satsning på reparations- och serviceavdelningen här i Östervåla har vi möjlighet att hjälpa till ännu ett steg på vägen. Vi kan nu erbjuda servicepaket på Livab och Frontlastare utifrån våra rekommendationer. 

Läs mer på: https://www.zetterbergs.se/service/


 2018-09-30

Zetterbergs 95 år!

Våra 95 år firades med en jubileumstillställning då anställda med respektive var inbjudna till festvåning Sven Dufva i Uppsala. Förutom trerätters middag och dryck fick vi njuta av tal, prisutdelning till kollegor, en härlig konferencier i form av Anna-Lena Brundin samt dansshow av två par som vunnit otaliga priser. 
En väldigt uppskattad och minnesvärd kväll!2018-09-12

Vi investerar i miljön

Att bidra till en minskad klimatpåverkan är en självklarhet för oss. Så det är med stor glädje vi idag tar ännu ett kliv framåt!

Genom högeffektiv värmeåtervinning kommer vi nu reducera CO2-utsläppen med ytterligare 100 ton per år. Det tillsammans med övriga investeringar som företaget har genomfört den senaste 4-årsperioden har minskat vår oljeförbrukning med hela 230 kubikmeter och ger ett reducerat CO2-utsläpp med hela 660 ton - per år!
Det är något att vara stolt över! På riktigt. 


2018-08-25

Succé på ELMIA

Vilken mässa vi hade i år! Något vi sett fram emot mycket var att lansera vår senaste produkt ZD4 Zetmatic. All positiv feedback på den samt det höga antalet Zetterbergs-byggnationer i montrarna ser vi som ett bevis på att vi valt rätt väg. Det sporrar oss givetvis att fortsätta utveckla våra produkter och koncept tillsammans med våra samarbetspartners.
Så tack för alla besök och givande diskussioner!2018-08-17

Viktig milstolpe i Zetterbergs fortsatta utveckling!

Idag invigde vi högtidligt våra två nya svetsrobotar i närvaro av all personal. De två robotarna fick namnen Henrik och Göte, för att hedra de två personer som betytt mest i företagets historia.
Med våra 95 år som grund satsar vi nu framåt enligt vår nya vision "Nordens bästa påbyggare för en trygg och hållbar framtid".ZETTERBERGS - DET LÖNAR SIG I LÄNGDEN!

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.